Over the swingles

Een halve eeuw

Al meer dan een halve eeuw zijn de Swingles bezig met het uitbreiden van het vocale muzikale repertoire. De zeven jonge zangers die momenteel het in Londen gevestigde ensemble vormen, laten zich leiden door dezelfde innovatieve geest die hun voorgangers kenmerkt sinds de jaren zestig.

In 1963 verzamelde de Amerikaanse zanger Ward Swingle voor het eerst een groep zangers in Parijs om de klaviermuziek van Bach uit te voeren. Het album dat uit deze ervaring voortkwam, getiteld Jazz Sebastian Bach, bracht de Swingles Singers naar internationale bekendheid. Sindsdien heeft de groep vijf ‘Grammy Awards’ gewonnen en meer dan vijftig opnames gemaakt, met een repertoire dat enorm is uitgebreid met een grote verscheidenheid aan muzikale genres, evenals originele stukken die speciaal voor de Swingles zijn gecomponeerd.

Ze zijn ook te horen in tal van film- en televisiesoundtracks, waaronder die van “The Two Popes”, “Downsizing”, “Sex and the City”, “Wedding Crashers”, “Glee” en het thema van de geliefde Italiaanse serie “Superquark”. In 2017 werkten ze samen en zongen ze een nummer voor de aftiteling van Alexander Payne’s film Downsizing. The Swingles grote verzameling muziekvideo-producties heeft miljoenen views en nieuwe kijkers van over de hele wereld opgeleverd.

Een grote veelzijdigheid heeft ertoe geleid dat de groep samenwerkte met artiesten van verschillende aard, zoals het Modern Jazz Quartet, Jamie Cullum en Labrinth. Luciano Berio was een van de eerste componisten die de sonoriteit van de versterkte stemmen van de Swingles in een orkestcontext verkende met zijn vernieuwende symfonie, waarvan de eerste uitvoering dateert uit 1968. Het ensemble voert de opera nog steeds met groot succes uit over de hele wereld. succes, met recente uitvoeringen in San Francisco (met Michael Tilson Thomas), Wenen (met Marin Alsop), Londen (met Vladmir Jurowski) en het Teatro alla Scala in Milaan (met John Axelrod).

 

2023

2023 Staat in het teken van het 60 jaar jubileum van The Swingles. Met als hoogtepunt “The Swingles Vocal Weekender” op 5 en 6 mei in Wilton’s Music Hall in London.

The Swingles  vieren dit jaar meer dan 60 jaar innovatieve muziek maken  en lanceren een gloednieuwe Vocal Weekender die plaatsvindt in de prachtige Wilton’s Music Hall  in Londen. Met twee headline-concerten van de groep, waaronder de allereerste uitvoering van hun nieuwe show “Theatreland”,   vinden er tijdens de twee dagen ook workshops plaats, verschijnen er speciale gasten, zijn er interactieve  evenementen, pop-up performances, persoonlijke gesprek met Swingles uit het verleden en het heden. Klik hier voor tickets.

Nadat 2022 al een internationaal jaar was voor The Swingles, met een tour van 12 concerten door de USA en concerten in Italië en Turkije, zullen The Swingles in 2023 onder meer de UK, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië en zelfs de Filipijnen aandoen.

 

The Swingles in Nederland

The Swingles waren al een tijdje niet in Nederland geweest. Maar dat veranderde in 2021. Op 19 augustus openden zij het Oranjewoud Festival en op 6 november waren zij te horen en te zien in de Doelen in Rotterdam, tijdens het galaconcert van BALK, de Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek.

EEBA Music

EEBA Music is trots The Swingles in Nederland mede te mogen vertegenwoordigen om ze hier een regelmatig terugkomend podium te geven. Een live optreden van de groep is een belevenis die u niet meer gaat vergeten! Heeft u interesse in het boeken van The Swingles of wilt u gewoon meer informatie over de groep, neem dan contact op met EEBA Music. Via de telefoon, email, Facebook of via het contactformulier op deze website. Of ga direct naar The Swingles website, www.TheSwingles.co.uk.

Programma's

The Swingles hebben inmiddels een variëteit aan programma’s. Neem contact op met EEBA Music als u hier meer over wilt weten en belangstelling heeft om een van deze programma’s te boeken.

volg the swingles

The Swingles hebben een prachtig loyaliteitsprogramma, genaamd Patreon, waarbij je als het ware een kijkje in The Swingles keuken kunt nemen.
Patreon fan zijn betekent dat je projecten helpt financieren en in ruil daarvoor krijg je geweldige voordelen en beloningen. Je hebt toegang tot exclusieve inhoud, waaronder beelden van achter de schermen, sneak peeks, vroege releases en een aantal zeer speciale beloningspakketten. Het is het minste dat The Swingles kunnen doen om jou te bedanken voor jouw steun aan hun werk! Door jouw bijdrage kunnen zij mooie video’s maken met hun creatieve droomteam. Naarmate er meer van jullie aan boord komen, zullen zij in staat zijn om fantasierijker en ambitieuzer te worden. Het bedrag dat jij instelt, gaat naar elke afzonderlijke video, maar je kunt een limiet instellen voor het aantal video’s per maand dat jij wilt ondersteunen. Waar je ook zin in hebt om bij te dragen, The Swingles stellen het enorm op prijs. Klik hier om naar de Patreon site te gaan.

de muziek

Voorproefje? Geniet nu alvast een beetje van The Swingles.

AGENDA NEDERLAND

6

november 2021

de Doelen Rotterdam

BALK, de Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek heeft The Swingles gevraagd het jaarlijkse galaconcert te verzorgen.

  • Zaterdag 6 november 2021 
  • BALK TOPFestival Galaconcert

19

augustus 2021

Oranjewoud Festival

The Swingles verzorgen het openingsconcert van het Oranjewoudfestival 2021. Korte omschrijving van het optreden.

  • Donderdag 19 augustus 2021 
  • Thema van het festival in 2021: De kracht van klassiek in de natuur