nieuws

1

maart 2022

EEBA Music doet zakelijke leiding Festival Musica Nova 1600

EEBA Music heeft met de Stichting MonteverdiXL een overeenkomst getekend voor de zakelijke leiding over het Festival Musica Nova 1600 dat plaatsvindt op 18 en 19 februari 2023 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Festival Musica Nova 1600 zet de schijnwerpers op een bijzonder scharnierpunt in de muziekgeschiedenis: de geboorte van de barok, wat wij tegenwoordig de vroege barok noemen. Het gonst rond 1600 van de creativiteit en inventiviteit. Nieuwe genres als opera en instrumentale muziek zien het licht.

In deze eerste editie van wat een terugkerend tweejaarlijks oude-muziekfeest moet worden staat Duitsland centraal met muziek van Schütz, Praetorius en vele anderen. Artist in residence is Sigiswald Kuijken, een onvermoeibare pionier die al vijftig jaar aan de top staat binnen de authentieke uitvoeringspraktijk.

EEBA Music is trots deze verantwoordelijkheid op zich te mogen nemen en kijkt uit naar een mooie samenwerking met alle betrokken partijen en het bestuur van de Stichting MonteverdiXL in het bijzonder.

Voor meer informatie: Festival Musica Nova 1600

26

november 2021

Nieuwe Website Le Nuove Musiche Live

Vandaag is de nieuwe website van Le Nuove Musiche live gegaan. We hebben de huisstijl behouden, dank aan Ad van der Kouwe (Manifesta)! Dank aan Annemieke Kok van Smeltwater voor het design en de bouw! En dank aan onze huisfotograaf Sven Scholten Photography voor het grote aandeel in de prachtige foto’s.

We hebben onze nieuws items en onze agenda volledig geüpdatet. We introduceren onszelf nu nog mooier met foto’s, tekst en zelfs geluid.

Daarnaast hebben we een “Loyalty Programma” geïntroduceerd waarbij onze fans ons direct financieel kunnen ondersteunen waardoor we beter op financieel eigen benen kunnen staan en nog veel meer prachtige projecten met prachtige muziek kunnen realiseren. Word lid van de groep van Amici rond Le Nuove Musiche. Dit kan op verschillende niveau’s en u krijgt er ook nog wat voor terug. Bent u zakelijke geïnteresseerd? Neem dan contact op met EEBA Music en we kunnen dan over een ‘op maat’ aanbod van gedachten wisselen?

12

november 2021

256024822_444235263736028_8356237127747796568_n

Een nieuwe EP release van The Swingles

5 Prachtige nieuwe titels

Vandaag hebben The Swingles een nieuwe EP uitgebracht met 5 nieuwe titels. Deze songs waren allemaal voor het eerst live te horen tijdens het concert op 6 november in De Doelen. Een prachtige EP. Nu op ieder ieder streaming platform te beluisteren en direct aan te schaffen via de website van The Swingles. Luister hier.

6

november 2021

A3D6B141-5AEA-4FEA-94DA-45BDE37B7750

The Swingles in De Doelen

Eerste optreden in Nederland onder EEBA Music

Het eerste concert van The Swingles in Nederland onder EEBA Music vond plaats in De Doelen in Rotterdam. De uitnodiging kwam van de Stichting BALK, de Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek. Samenwerkend met het Engelse management van The Swingles is het EEBA Music gelukt om de groep onder uitdagende Covid-19 omstandigheden zonder problemen op het podium in Rotterdam te krijgen. Met een vrijwel avondvullend programma inclusief 5 wereldpremières voor een enthousiast publiek was het een prachtige concert.

5

november 2021

B1C2BBA5-1C26-4884-9F21-1AAA286A813B

Masterclass Monteverdi Madrigalen

Drie avonden vanuit de St Aegtenkapel afgesloten

Vandaag de tweede sessie van de Masterclass Monteverdi Madrigalen vanuit de St Aegtenkapel in Amersfoort met Le Nuove Musiche afgesloten. 3 November sessie 1 live vanuit de kapel die op 4 november werd gestreamd en vandaag sessie 2 tegelijk live en op de stream. Niet heel, heel veel publiek, maar het was super mooi om te doen. Daarnaast blijft de stream beschikbaar via de shop op de site van LeNuoveMusiche.nl

7

oktober 2021

Arianna Première (LR) - Credits Sven Scholten-22 kopie

Wereldpremière Arianna

De eerste voorstelling is gedaan.. prachtig was het!

Vandaag heeft Le Nuove Musiche voor een bijna volle zaal in het Muziekgebouw aan ’t IJ de Wereldpremière gespeel van de opera Arianna. Onder artistieke leiding van Krijn Koetsveld, met de muziek van Claudio Monteverdi en Florian Magnus Maier en onder regie van Sybrand van der Werf. Een tweede voorstelling volgde op 10 oktober in Theater De Flint in Amersfoort. Mooie recensies, onder meer van De Volkskrant. Momenteel vinden de boekingen plaats voor de tweede serie voorstelling in het najaar van 2022. Sven Scholten heeft weer prachtige foto’s gemaak!

6

oktober 2021

The Swingles 2021 Row

The Swingles komen naar Rotterdam!

Bal TopFestival in de Doelen op 6 november 2021

Vandaag hebben we bekend gemaakt dat The Swingles op 6 november het galaconcert van het jaarlijkse Balk TopFestival verzorgen in de Doelen in Rotterdam. Het tweede optreden van de groep dit jaar in Nederland na het  Oranjewoud Festival een paar maanden terug. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link

23

september 2021

The Swingles 2021 3 Rows

Nieuwe portret foto van The Swingles

Signature foto!

The Swingles hebben een nieuwe signature foto! De huidige bezetting in zwart-wit. Deze sprekende, grappige en ontspannen foto wordt de foto die u de komende tijd in de pers tegen gaat komen!

18

juni 2021

Groep Zwart Le Nuove Musiche (LR) - Credits Sven Scholten-17

Nieuwe portret foto's van Le Nuove Musiche

Vanuit Radio Kootwijk

Onze nieuwe foto’s zijn klaar!! Ieder van ons heeft een aantal prachtige portretfoto’s gekregen en we hebben nieuwe ensemble foto’s. Waaronder onze nieuwe ‘Signature’ foto! Zie onze nieuwe omslagfoto hier!.. Met dank aan Sven Scholten voor de fijne shoot in Radio Kootwijk en voor de prachtige foto’s.. We kunnen weer even vooruit..

15

mei 2021

EEBA_logo_staand_zwart

Website EEBA Music online

We zijn live!

Vandaag gaat EEBA Music live met de website. Met zoveel dank aan Annemieke van “Smeltwater” voor haar creativiteit, inzet en hulp bij het ontwerpen en bouwen van de website. En ook aan Marieke van “Kukel ontwerpt” voor het mooie logo en mijn vriend Tjalling de Boer voor het maken van een aantal mooie foto’s op de site.

22

april 2021

Le Nuove Musiche

Ondertekening contract EEBA Music en Stichting Altricanti

Op 22 april hebben de Stichting Atricant, die juridische vertegenwoordiging van Le Nuove Musiche and EEBA Music het contract ondertekend waarbij EEBA Music de zakelijk vertegenwoordiger van het ensemble wordt. Dit is de tweede pijler on EEBA Music, naast het nemen van een belang in Exit.Live, begin 2020. Een mooi begin van naar wij hopen een lange vruchtbare samenwerking