over eEba music

EEBA Music is in 2021 opgericht door Evert Bandringa.

 

Oorsprong

Evert is een van ‘Original Five’ van de vocale groep Intermezzo die in 1984 werd opgericht door 5 studenten van het Utrechts Conservatorium. De groep bestaat nog steeds en gaat tegenwoordig als iNtrmzzo door het muzikale leven. Intermezzo speelde in de jaren ’90 veel in de Nederlandse en Duitse theaters met programma’s als ‘Een avondvullend Intermezzo’, ‘Tribunaal’, ‘Still Crazy’ en ‘Tour ’97’.

Daarnaast was Intermezzo regelmatig op de radio en de televisie te horen en te zien, zoals in Nederland bij Sonja Barend, Han Reiziger en Paul de Leeuw en in Duitsland bij verschillende programma’s op de NDR, WDR en ARD. 

Ook werkte Intermezzo met artiesten zoals Bram Vermeulen (ook Intermezzo’s regisseur), Herman van Veen, Rob de Nijs, Louis van Dijk en Bert van de Brink.

Intermezzo heeft in die jaren verschillende prijzen gewonnen zoals de 1994 editie van de Kleinkunstprijs van de stad Wilhelmshaven (Duitsland), de ‘Knurrhahn, en, in hetzelfde jaar, de Conamus Zilveren Harp met haar tweede CD ‘Still Crazy’.

 

Toekomst

Nadat Evert in 1997 als zanger van Intermezzo was gestopt heeft hij een groot aantal jaren als niet actief musicus in het Verenigd Koninkrijk gewoond. Na terugkomst in Nederland heeft hij de muzikale handschoen weer opgepakt, maar nu vanuit een management rol.

Hij heeft EEBA Music opgericht om een aantal vocale groepen te ondersteunen, dan wel als zakelijk leider van Le Nuove Musiche als lokaal co-management in Nederland voor The Swingles. Daarnaast is hij investeerder het nieuwe online platform voor live muziek Exit.Live. Het platform van en voor musici om zich via hun live muziek opnames nog meer en beter met hun fanbase te verbinden.

Discografie

Intermezzo – In Fool Color, 1991
Herman van Veen – You Take My Breath Away, 1992, backing vocals
Herman van Veen – Voor Wie Anders, 1993, backing vocals
Intermezzo – Still Crazy , 1994
Intermezzo – The Orchestra, 1996
Rob de Nijs – De Band, De Zanger En Het Meisje, 1996, backing vocals

Knurrhahn
Affiche Still Carzy
Zilveren Harp